Sunday, 21 September 2014

BAKERY LOGO

BAKERY LOGO DESIGN

assalamualaikum happy sunday u ollsss.. ape korang tengah buat hari ahad nie.. huhuhu.. iana dok rumah je.. hujung bulan katakan.. tinggl duit belanja makn cukup tok hujung bulan je.. Rumah semua dah kemas, dah masak untuk ayah, makan nasi goreng+ ikan goreng dan sayur rebus je rini.. iana memang jarang masak.. peti ais tu kosong je xde ape pun sebab tinggl berdua je ngan ayah.. kalau hari biasa sarapan dan lunch iana memang makan luar..

so ari ni iana nak post tentang tempahan sticker yang iana dapt malam tadi. customer dari Mersing Johor.. 
ok label akak ni kecil je 1 x 2 inci..

ini yang client tu nak dari iana





1. so iana pun startla buka illustrator dan mula dengan sketch macam ni
sketch logo bakery




2. bila da puas hati dengan positon, jenis font, banyak kali iana tukar..  iana mula masukkan warna satu persatu, kalau korang tengok betul2 wording bakery tu iana tukar.. sebb rase xsesuai dan jarak antara huruf terlalu jauh.
masukkan warna dalam design



so inila hasilnya setelah masukkan background... hhihihhi.. sekarang tunggu ape kate client. harap2 die suka la dengan design iana nie.. hihihi
jeng jeng.. warna block sebelah tu la yang iana pakai... lembut2 je warna die


ini contoh design sticker iana dari tempahan sebelum ni.. kebanyakan nye akan reprint lagi dan lagi .. alhamdulillah.. untuk bisnes aina bagi harga murah sebab iana tahu peniaga ni akan contact semula untuk tambah stock.

ini harga bagi kak cik bakery ni
mirror coat sticker 1x2 inc 300pcs : 15.00
postage rm 7.00
charge design : rm 30.00 (pertama kali sahaja)


sape yang nak order boleh whataps iana taw.. 0182865 841 iana sedia membantu.. 

Order daripada Azizi Hut of Cake


 

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers